D E S T I N Y


About



Anya Garaitz. Girl. 12 y.o.
Rewrite ♡ Ignite ♡ Restart
Don't forget to follow me!
FOLLOWDASH

search something here:


Tagboard


Blog Archive


Contact Me

: Anya Azzura
: @anyagaraitz
: Anya Azzura



Advertisement





Credits

© 2015 - Re-owner by Anya Azzura
Big Helped By Meiza Maulida
Template by Anugerah Salsa
and the basecode from Arrien Amani .
The Best Helping by Amatullah Mufida Cute icon from Pixel.
(Late) Mother's Day
Tuesday, December 23, 2014 | 1 Rewrite[s]

Hi guys, selamat malam! Aku lupa ngebuat entry untuk mother's day, tadi aku baru keingetan abis ngestalk blognya Gifta So, daripada never, mending telat yah. *ngeles*

This is me and my mom

Maafkan tangan kiri saya X_X (itu reflek abis latihan tradisional) mak, aku gak berani frontal, kali aja mak ngeliat entry ini terus baca *mati deh aquu:((* aku mau ngebacain puisi untuk mama, walaupun puisinya bukan karya aku (mager mak).

 Ibu (Chairil Anwar)
Pernah aku ditegur
Katanya untuk kebaikan
Pernah aku dimarah
Katanya membaiki kelemahan
Pernah aku diminta membantu
Katanya supaya aku pandai

Ibu...
Pernah aku merajuk
Katanya aku manja
Pernah aku melawan
Katanya aku degil
Pernah aku menangis
Katanya aku lemah
Ibu...
Setiap kali aku tersilap
Dia hukum aku dengan nasihat
Setiap kali aku kecewa
Dia bangun di malam sepi lalu bermunajat
Setiap aku dalam kesakitan
Dia ubati aku dengan penawar dan semangat
Dan bila aku mencapai kejayaan
Dia kata bersyukurlah pada Tuhan

Namun...
Tidak pernah aku lihat air mata dukamu
Mengalir di pipimu
Begitu kuatnya dirimu

Ibu, aku sayang denganmu
Tuhanku
Aku bermohon pada Mu
Sejahterakanlah dia
Selamanya....

Udah ah, nanti nangis, daaa~

Labels:

Anonymous Andika P. said...

Chairil Anwar memang hebat!

 

Post a Comment


Newer Post
Older Post